Zorg voor meer automatisering voor chauffeurs

Er gaat nog steeds een hoop onnodige tijd verloren bij chauffeurs die gegeven moeten invoeren en bijhouden, en dit is zonde want hier zijn oplossingen voor. Voor veel chauffeurs blijkt dit vaak ook een groot punt van frustratie te zijn omdat ze er zoveel tijd in steken en ze liever doen wat ze het liefste doen, rijden. Daarom pleiten veel bedrijven, zoals Data2Track, en chauffeurs voor een hogere mate van automatisering. Dit is namelijk voordelig voor werkgever en chauffeur. De chauffeur kan zich namelijk volledig focussen op zijn werk en er wordt een groot deel van frustratie weggenomen. En voor de werkgever is het misschien nog fijner, zij kunnen namelijk real time zien hoe de vrachtwagen ervoor staat en hoeven niet meer constant informatie op te vragen. Verder zijn de chauffeurs hierdoor ook productiever en dus winstgevender. 

Actueel inzicht

Het inzicht wat vroeger en nog steeds gebruikt wordt is vaak gewoon niet geheel actueel, hierdoor worden er onnodige fouten gemaakt en verkeerde berekeningen doorgegeven. Dit is zonde want de technieken zoals in bijvoorbeeld Rij- en rusttijden app kunnen er voor zorgen dat de informatie die er binnenkomt geheel accuraat en actueel is, hierdoor kunnen de werkgevers altijd actueel zien wat er zich afspeelt. Voor chauffeurs is het ook fijn actueel te kunnen zien hoe de vrachtwagen ervoor staat en hoe de rit tot dan toe verliep. Verder kan software ze extra informatie geven wat betreft hun rit en dat is fijn voor de chauffeur die daardoor niet alleen de route maar ook belangrijke aanvullende informatie kunnen zien. 

Makkelijk

De belangrijkste reden voor automatisering is het gemak, veel programma’s werken ook via modulaire systemen waardoor ze super makkelijk in gebruik zijn. Het levert heel veel gemak op voor de chauffeur die via veel software makkelijker inzicht krijgen in de meeste situaties maar ook omdat het ze een hoop frustraties wegneemt. Het wegnemen van frustraties is ook belangrijk voor de rest van de weg het neemt namelijk ook gevaarlijke situaties weg. Uit onderzoek bleek namelijk dat snel gefrustreerde of afgeleide chauffeurs eerder gevaar op de weg veroorzaken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *