Wat zijn de voordelen aan een tweedehands heftruck?

Wil je een heftruck kopen, maar er niet teveel geld aan uitgeven? Dan is een gebruikte heftruck een goede oplossing. Een gebruikte heftruck kopen bij de heftruckdiscounter zorgt voor een aantal voordelen. Zo is de prijs van een gebruikte heftruck een stuk lager dan een nieuwe heftruck. Je profiteert dus van een lage waardedaling. Een ander voordeel is de garantie die je krijgt. Voor de verkoop wordt de heftruck grondig nagekeken en wordt er ook een garantie gegeven op de heftruck. Hierdoor loop je dus weinig risico op een verkeerde aankoop. Ook is de levertijd veel korter. Vaak kan je de heftruck gelijk meenemen, of binnen een aantal dagen. Hierdoor kan je de heftruck meteen inzetten als je aan een bepaalde klus moet werken. Een gebruikte heftruck kopen is dus zeker geen verkeerde keuze. Als je de heftruck niet dagelijks gebruikt is het al helemaal een goede keuze.

Een gebruikte heftruck controleren voor aankoop

Ga je een tweedehands heftruck kopen? Zorg er dan voor dat je deze koopt bij een betrouwbaar bedrijf. Hierdoor is de kans klein dat je een miskoop doet en weer een nieuwe heftruck moet kopen. Voor de aankoop van een gebruikte heftruck is het belangrijk dat je deze goed naloopt en controleert of alles goed werkt. Probeer voor de aankoop een paar zware pallets op te tillen en te vervoeren. Zo kom je erachter of de heftruck nog goed werkt. Check voor de aankoop ook of alle verschillende knoppen goed functioneren. Werkt iets niet goed van de heftruck? Kies er dan voor om deze niet te kopen, of laat de heftruck eerst repareren voordat je hem koopt. Het zou namelijk erg zonde zijn als de heftruck stopt met werken, terwijl jij aan het werk bent en de heftruck echt nodig hebt.

Wat voor heftruck heb ik nodig?

Er zijn een aantal verschillende soorten heftrucks. Je hebt de normale heftruck, reachtrucks, palletwagens en stapelaars. Weet je niet zeker welke heftruck het beste past bij jouw werkzaamheden? Vraag dan aan een specialist voor advies. Die weet vaak welke heftruck geschikt is voor jouw werkzaamheden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *