Wat te doen bij een negatieve BKR-registratie?

Een negatieve BKR-registratie en een hypotheek afsluiten gaat moeilijk, wanneer je een hypotheek met BKR wil afsluiten zul je eerst ervoor moeten zorgen dat de BKR-registratie verwijderd wordt. Hiervoor zul je wel van alles en nog wat moeten doen. Het laten verwijderen van een BKR-registratie is niet makkelijk. Dit zal veel tijd kunnen kosten. Ook moet je rekening houden met de slagingskansen. Een BKR-registratie laten verwijderen kun je zelf doen of je kunt een bedrijf als Dynamiet Nederland inschakelen. Zij houden zich bezig met het verwijderen van BKR-registraties.

Voordat je iets kunt doen aan je negatieve BKR-registratie, zul je eerst de volgende 5 stappen moeten doorlopen.

Stap 1

Het is belangrijk dat je weet of je een BKR-registratie hebt. Je kunt een overzicht laten uitdraaien. Hier zie je of je een positieve of een negatieve registratie hebt. Een negatieve registratie is een vervelende. Zelfs wanneer je de terugbetaling helemaal hebt voltooid, staat de registratie nog voor 5 jaar in het systeem. Dit kan moeilijk worden met het afsluiten van een hypotheek.

Stap 2

Je zult moeten kijken of je een positieve of negatieve BKR-registratie hebt. Beide soorten kunnen invloed hebben op wat je maximaal aan hypotheek kan krijgen. Wanneer je bij een positieve registratie het volledige bedrag terugbetaald dan heeft dit meestal geen invloed voor de hypotheekaanvraag. Een negatieve registratie heeft dat wel. Dit komt doordat het nog 5 jaar zichtbaar is de systemen.

Stap 3

Bij negatieve registraties kun er coderingen op de registraties staan. Het is belangrijk dat je begrijpt wat de coderingen inhouden. Hierdoor zou je rekening kunnen houden met de slagingskans van het afsluiten van een hypotheek.

Stap 4

Wanneer je ziet wat jouw situatie is, dan kun je (samen met een professional) kijken naar de mogelijkheden. Hierbij is het belangrijk dat alle mogelijkheden op tafel worden gezet en dat niks wordt uitgesloten.

Stap 5

De laatste stap is het verwijderen van de BKR-registratie. Dit wordt gedaan wanneer de slagingskans groot acht. De slagingskans moet realistisch zijn, voordat er verdere stappen ondernomen kunnen worden. Dit is om grote teleurstellingen te voorkomen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *