Wat kost een scheidingsadvocaat?

Advocatenkantoor Lelystad

Hoewel niemand van te voren denkt dat het ze overkomt, strand toch bijna 50% van alle eerste, tweede en derde huwelijken. Wanneer je je uiteindelijk in een situatie als deze bevindt en je er samen niet uit kunt komen, kun je een advocatenkantoor nabij Lelystad inschakelen. Benieuwd wat dit eigenlijk kost? Wij vertellen er meer over!

Hoog oplopende kosten

Echtscheidingen zijn niet makkelijk. Ze kosten veel tijd, zijn vaak rommelig en de problemen zijn keer op keer anders. Daardoor is het op voorhand lastig om de exacte kosten aan te geven. Toch willen we je graag een grove indicatie geven.

Voor een scheidingsadvocaat moet je toch al gauw rekening houden met een uurtarief van €200 of meer. Dat lijkt misschien mee te vallen, maar is vaak niet het geval. De totale kosten van een scheiding bedragen namelijk zo rond de €3.000, maar kunnen oplopen tot zelfs €10.000! Wat de exacte prijs uiteindelijk is, is onder meer afhankelijk van de duur van het proces en wat er allemaal op het spel staat.

Waar betaal je een echtscheidingsadvocaat voor?

Zodra je een advocaat zoals Warnink & Both Advocaten inhuurt, moet je in de meeste gevallen een provisie betalen. Dit is een betaling die jij als cliënt doet voordat er juridische werkzaamheden worden verricht. Waarom? Daarvoor zijn twee redenen:

  • Het is een aanbetaling die ervoor zorgt die ervoor zorgt dat de advocaat in kwestie in ieder geval betaald wordt.
  • Het dekt de kosten van toekomstig gefactureerde uren. In plaats van elk gefactureerd uur in rekening te brengen, zullen veel advocaten de provisie houden als een aanbetaling en deze verrekenen op de totale factuur wanneer het hele proces is voltooid.

De hoogte van de provisie is gebaseerd op het uurtarief van een scheidingsadvocaat en is afhankelijk van de kwesties die besproken moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan voogdij over de kinderen, alimentatie voor de kinderen, verdeling van het vermogen en de verdeling van schulden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *