Verschillende soorten trucks

Trucks zijn enkele van de sterkste voertuigen die er zijn, omdat ze zijn gebouwd om de zwaarste dingen te vervoeren die ooit zijn gebouwd. Of het nu gaat om vee, boten, machines, producten of iets, als het over de weg moet, gaat het per truck. Trucks zijn er in verschillende soorten en maten. Al deze verschillende soorten trucks hebben verschillende kenmerken. Om je te helpen meer te weten te komen over de verscheidenheid aan trucks is deze blog geschreven.

Heftruck

Een heftruck kopen is een mogelijkheid als je opzoek bent naar een truck die materialen kan transporteren middels het plaatsen van stalen vorken onder de last. Op de stalen vorken kunnen goederen gelegd worden. Er zijn weer verschillende soorten heftrucks, waarbij sommigen handiger of minder handig zullen zijn in bepaalde situaties. De trucks worden ingedeeld voor een maximum gewicht en voorwaarts zwaartepunt. Dit zijn verschillende soorten heftrucks waar je aan kan denken: vorkheftrucks, smalle gang heftrucks, zijlader heftrucks, vierwegtrucks en ruwterreinheftrucks. Het is verstandig om op internet verder research te doen welke heftruck het meest geschikt is voor jou.

Autotransporter

Een aanhangwagen is een transportmiddel met meerdere ruimtes die ontworpen zijn om auto’s op hun plaats te houden tijdens een lange reis. Deze worden meestal gebruikt om auto’s van hun fabrikanten naar de dealers te verzenden.

Cement truck

Een cementtruck of betonmixer is een truck waaraan een betonmixer is aangesloten. Het draagt de mengapparatuur rond om het af te leveren op de plaatsen die het nodig hebben. De draaiende machine mengt het cement en water tot beton en giet het op de daarvoor bestemde plaatsen. Deze kunnen zich op de stoep bevinden bijvoorbeeld. De machine zorgt ervoor dat het cement zijn vloeibare toestand lang behoudt door constante beweging.

Kraanwagens

Een andere truck is de kraanwagen. Kraagwagens zijn trucks die werken met een kabelgestuurde kraan. Het is op crawlers gemonteerd. Kraanwagens zijn ontworpen voor een gemakkelijke mobiliteit en hoeven niet of nauwelijks te worden opgesteld of gemonteerd. Deze trucks zijn vaak voorzien van een aan een staalkabel opgehangen haak.

Overige
Er zijn nog veel meer soorten trucks die je kan aanschaffen. Denk aan kiepwagens, zware vrachtwagens, veewagens, gekoelde trucks, trucks met een oplegger en ga zo maar door. Om goed een keuze te maken welke truck het beste bij jou of je organisatie past, is het verstandig om van tevoren goed research te doen. Ga ook vooral een proefrit maken als dat mogelijk is. Schrijf van te voren ook je wensen op: nieuw of tweedehands, welke specificaties moet het hebben en de maximale prijs en dergelijke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *