Offline vergaderen een nieuwe trend?

Weet jij nog hoe het is om offline te vergaderen? Zonder telefoon, computer of scherm? Online zijn is niet meer weg te denken uit onze bedrijfsvoering, zo ook niet voor vergaderingen. Maar waarom gaan we niet weer een keer terug naar de basis en zetten we offline vergaderen weer in? Het kan juist enorm effectief zijn om eens niet afgeleid te zijn van een scherm!

Telefoonverslaving

Wat doe jij als jij ‘s ochtends je telefoon bent vergeten en hem op de keukentafel hebt laten liggen? Waarschijnlijk zal je terug gaan om je telefoon te pakken ondanks dat je deze niet voor bedrijfsdoelstellingen die dag nodig hebt. We zijn er volledig aan verslaafd en we merken pas wat het met ons doet als we hem niet bij ons hebben. Juist daarom is het eens goed om weg te zijn van de prikkels die je dagelijks ontvangt van deze telefoon. 

Verstoord concentratie

Je hebt je volledige aandacht erbij als je ook daadwerkelijk alle afleidingen om je heen weg hebt gestopt. De grootste afleiding die er is, is je telefoon. In een vergadering is ook een laptop een grote afleiding. Tussendoor bijvoorbeeld even snel je mail bekijken en je concentratie bij de vergadering is weg. Deze enorme stoorzenders in je concentratie kun je in een vergadering daarom het beste wegstoppen en alles weer op pen en papier noteren.

Aandacht voor elkaar

Haal het maximale uit je vergadering of brainstormsessie en heb alle aandacht voor elkaar. Geen laptops, telefoons of tablets, maar alleen je collega’s en jij die met elkaar in contact komen!

Wordt offline vergaderen daarom een nieuwe trend? Maak het mee in de vergaderzaal in Gouda bij At The Office

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *