Je eigen zaak openen

Heel veel kinderen en vrouwen hebben het van kleins af aan al als kinderdroom, een eigen kledingwinkel openen. Hoe leuk is het als je een eigen winkel hebt waar je al jouw favoriete kleding in kunt verkopen. Misschien is er zelfs wel een mogelijkheid om ook nog een eigen kledinglijn op te zetten, dat zou natuurlijk helemaal te gek zijn. De eerste stap als je een eigen winkel wilt beginnen, is het schrijven van een ondernemingsplan. Vaste onderdelen van een ondernemingsplan zijn onder andere 'De ondernemer', 'De onderneming', 'De markt', 'Marketing' en 'Financieel plan'. Als startende ondernemer ben je niet altijd zeker of je ondernemersplan wel aan de voorwaarden voldoet. Bespreek daarom jouw plan met een bedrijfsadviseur. Zo kun je controleren of jouw plan aan de eisen voldoet, of het haalbaar is en waar je verbeterpunten liggen.

Een mooi bedrijfspand

Heb jij al een locatie voor een nieuwe winkel op het oog? Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten of deze plek geschikt is om voldoende omzet te draaien. Op vele sites kan je een test doen om te kijken of dit het juiste pand is voor jou. Uit de resultaten komt dan naar voren of het slim is om op deze locatie je winkel te starten of dat je beter op zoek kunt gaan naar een andere locatie. Kijk goed of er genoeg ruimte is in jouw pand om ook voorraad op te slaan. Houd goed je voorraad bij want zo zorg je er ook altijd voor dat je je klanten tevreden houdt.

Een accountant inschakelen

In deze fase is het belangrijk dat er een (Retail)accountant wordt ingeschakeld. Je bent namelijk wettelijk verplicht een administratie bij te houden van je eigen winkel en deze 7 jaar te bewaren. Bedenk van tevoren of je dat zelf wilt gaan doen of niet. Als er sprake is van personeel, zal ook deze administratie ingeregeld moeten worden. Natuurlijk kan je hiervoor ook een accountant inschakelen. Je krijgt dan advies over de juiste rechtsvorm en je kunt gebruik maken van fiscale voordelen. Daarnaast kan je accountant je helpen met de jaarrekening en loonadministratie.

Marketing

Om jouw kledingwinkel in de schijnwerpers te zetten is het belangrijk om aan marketing te doen. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Van een eigen social media pagina tot een simpele folder door de brievenbussen gooien. Om online succesvol te worden kan je ook kiezen voor e-commerce marketing. Een goed initiatief als startende ondernemer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *