Investeer in een kwalitatieve bureaustoel

Onderzoek wijst uit dat de gemiddelde kantoormedewerker tot 15 uur per dag zit . Het is niet verrassend dat al dat zitten wordt geassocieerd met een hoger risico op spier- en gewrichtsproblemen (evenals diabetes, hartaandoeningen en depressie).

Hoewel velen van ons weten dat de hele dag zitten niet bepaald goed is voor lichaam en geest, hebben maar weinig mensen de luxe om hun baan op te zeggen en naar de Bahama’s te vliegen om de rest van hun leven op het strand te staan. Wat moet een toegewijde kantoormedewerker doen?

Een stukje van de puzzel ligt in het ergonomischer maken van uw bureaustoelen. Dit heeft twee voordelen: zitten is minder belastend voor je lichaam en je voorkomt het ongemak dat het moeilijker maakt om je op het werk te concentreren. Het maakt niet uit of je 10 uur per dag of twee zit, investeer in een comfortabele bureaustoel en hou rekening met de volgende tips!

Hoe maak je een bureaustoel comfortabeler?

Afgezien van het aannemen van een juiste houding, zijn hier acht manieren om het uzelf comfortabeler te maken terwijl u aan een bureau zit.

  • Ondersteun je onderrug.
  •  Zorg ervoor dat je voeten vast op de grond staan.
  •  Gebruik een polssteun
  •  Zet je monitor op ooghoogte.
  •  Gebruik een goeie kantoorverlichting.
  • Voeg wat groen toe.

Comfortabel zitten tegen een betaalbare prijs

Maar waar moet je op letten bij een budgetvriendelijke stoel? Houd bij het kiezen van een bureaustoel rekening met het materiaal van de zitting en rugleuning, de verstelbare kenmerken en de functie. Veel stoelen hebben een dik gewatteerde stoffen of lederen bekleding, die zacht is maar ook snel opwarmt. Mesh daarentegen is een meer ademend materiaal.

Zoek daarnaast naar verstelbare functies voor armleuningen, kantelspanning en zithoogte. En last but not least wil je nadenken over de functie van de stoel voordat je erin investeert: Van standaard bureaustoelen tot ergonomische of gamestoelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *